• Ida Karolina

Happy world introvert day

Updated: Jan 3, 2020

Idag 2 Januari är tydligen världens introvert day. Jag är rädd att det inte är någon extrovert som vet om det..

Jag vet mig själv hur tom och utmattad jag blir om jag inte får nog tid att vara ensam, ladda batterierna med något fotoprojekt, läsa, skriva, kolla på netflix (och dricka vin) gå i skogen, höra på musik, sova. Med för mycket "peopleing" så funkar jag typ inte och det är det ingen som tjänar på. Stora grupper människor ger nästan inget tillbaks. Då känner jag mig lätt ensam och tom eller utmattad. Det blir för mycket. Jag gillar bäst att prata med folk en till en. Det är det något mer äkta över. Det är så jag bäst lär känna folk.

Quiet people have the loudest minds formulerar det på ett bra sätt. Bara för att man är tyst betyder det inte att man inte har något att säga. Det kan betyda man har väldigt många idéer, men kanske inte är i rätt forum för att dela dem. Det finns så mycket intressant och jag tror introverta människor måste få träna sig att dela sina idéer på sina premisser. Många gör det bra inom fält som forskning eller konst, men det är helt imdividuellt. Barn måste få höra att det är okej att inte vara den som ropar högst eller alltid ses och hörs. För det kan bli väldigt deprimerande om det är endast det extroverta idealet som är normen. Då är der väldigt många bra tankar och idéer som aldrig kommer fram och det är synd. Min käre brukar säga "tomme bøtter skramler mest". Vet inte hur många gånger jag upplevt så mycket sanning det är dom orden. För det är inte alltid de som syns och hörs mest som har så väldigt mycket mer att bidra med.

Med åren har jag lärt mig att se värdet i att vara mer åt det introverta hållet.

Att gå ut och verkligen vara social kan vara kul i bland det med. Men der är inte där jag hämtar min energi.

XOXO

0 comments

Recent Posts

See All
© All rights Ida Karolina 2016 - 2020. Proudly created with Wix.com