• Ida Karolina

virus i världen

Updated: Apr 26, 2020


Jag hade inte tänkt att skriva om det här. Men nu gör jag det ändå. För ett par veckor sedan tänkte jag att det blir nog inte så illa, att det är bara hysteri. Men nu känns det annorlunda. I torsdags införde de flesta arbetsplatser hemmakontor och barnens skola är stängda de nästa veckorna.


Ordet pandemi låter så dramatiskt. Sociala medier svämmar över med "nu måste vi alla ta vårat ansvar" till "sluta hamstra mat i butikerna". Det är en lite overklig situation. Men kanske världen behövde en wakup call.

Just nu vet vi inte så mycket, men det här kan visst ta lång tid och kanske myndigheter agerat för sent. Norge och Danmark har gått i lockdown men Sverige är tills vidare öppet. De borde de stänga även de frågar du mig. Mina tankar kring det här har ändrat sig från att det går nog över tills, jag hoppas att vi inte går tillbaka till jobb / skola för tidigt.


Det är ju inte första gånget något liknande händer i världen, men myndigheterna verkar inte ha haft någon plan alls. Det som nu hänt den senaste veckan är det mest ingripande sedan WWII.


Man klarade sig förut också. När mamma växte upp var det inget vaccinations program, men det gick som tur var bra ändå.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Måndag 23.03.2020


Då är vi inne på andra veckan med hemmakontor & hemmaskola. Det är inte många arbetsdagar egentligen men käns kanske längre och på näringslivet låter det som att norsk ekonomi står på kanten till en katastrof. Än verkar det tryggt på våra jobb men vi känner folk som blivit permiterade. Det är verkligen dramatiskt att utveklingen går så fort.

Vi håller oss stort sett för oss själva som rekomenderat. Vi har typ gått en promenad om dagen och varit en snabb sväng på affärn en gång. Idag fick junior ont i huvudet och kändes lite varm. Jag kände också som att nån förkylning var på gång för jag frös och var hur trött som hellst. Men ingen hosta eller tätt i luftvägarna. En en powernap och middag kändes det faktiskt lite bättre. Men jag kände jag blev lite rädd för jag vill inte att vi ska drabbas. Så från nu får vi bara hålla oss ännu mer för oss själva. Får bara vara duktigare på att ringa.

I Sverige prioriteras fortfarande folkimunitet. Tiden vill visa vad som är bäst. Men lite märkligt att ett av Europas länder väljer att inte stoppa smittan. Vet man ens om man kan bli imun mot corona viruset

Det är märkliga tider.

Ingen trodde det var så här 2020 skulle bli.
0 comments

Recent Posts

See All
© All rights Ida Karolina 2016 - 2020. Proudly created with Wix.com